Sign In

Sow to Grow – a plant science experience

Westerstraat 111, 1601 AD Enkhuizen

Sow to Grow – Van zaadje naar kiemplant naar groente. Ontdek de wereld van plantenzaden, de ontwikkeling in het verleden en de huidige planttechnologie. Beleef de wereld van zaden, groeien, oogsten en samenvoegen (veredelen) via interactieve spellen en de expositie. Bijvoorbeeld hoe een paprika verandert wanneer je een verandering in de DNA structuur aanbrengt. En hoe zit het met je groentememory? Sow to Grow is interessant voor jong en oud.

Nederland is wereldleider in het optimaliseren van de zaden voor een goede oogst en opbrengst tegen goede prijzen. Dit zorgt voor een grote bijdrage in de wereldwijde voedselvoorziening. In Sow to Grow leer je over deze tak van de plantensector.

Een mooie bijkomstigheid: Sow to Grow zit in het oude weeshuis van Enkhuizen. Een prachtig historisch gebouw waar je meteen even binnen mag kijken.

Naast Sow to Grow zit een leuk restaurant met terras. Als je voor de ingang van Sow to Grow links loopt zie je een doorgang naar de kloostertuin. Hier staan picknicktafels en kun je in alle rust zitten en eten, ook al zit je in het midden in de binnenstad van Enkhuizen.

Wil je graag een bezoek brengen, klik hier voor de openingstijden en entreeprijzen. Museumkaart is (nog) niet geldig, maar je krijgt wel korting. Er zijn verschillende parkeeropties waar je met blauwe kaart 2-3 uur gratis mag parkeren. Bijvoorbeeld parkeerplaats Westerstraat, Ursulinenplaats en Venedie of Clarissenplaats. Op zondag is het gratis. Wil je een heel dagje ergens kunnen staan, kies dan voor het parkeerterrein bij het Zuiderzeemuseum (€5,- voor een dag), stationsplein of Enkhuizerzand. Dit is wel een stukje lopen. Bekijk ook deze kaart met parkeerplaatsen van Sow to Grow.

Sow to Grow is toegankelijk voor rolstoelen. Het is gemakkelijker de kinderwagen en/of buggy bij de kassa te laten staan.

Een dagje uit in Enkhuizen

Een dagje uit in Enkhuizen? Lees hier al onze tips en uitjes in de omgeving! Je kunt ze ook gemakkelijk vinden op onze kaart, bekijk hier al onze tips voor een dagje uit in Enkhuizen.

Zoek je een leuke activiteit in Nederland?

Kijk eens op onze uitgebreide kaart van heel Nederland voor al onze tips!

Locatie