Sign In

Het leven als gevangene in de zeventiende eeuw? Niet aangenaam! Je kunt het zien in de oude stadsgevangenis in Enkhuizen uit 1612. De cellen en martelwerktuigen zijn nog intact, en winden geen doeken om wat er vroeger heeft afgespeeld.

Het prachtig historische pand staat achter het Stadhuis van Enkhuizen in de binnenstad. Door verzakkingen leunt het gebouw behoorlijk naar voren, zoals bij veel gebouwen in de stad.

Er zijn geen voorzieningen.

Alleen geopend in de zomer, meestal rond de eerste week van juli tot halverwege september van 13.00 tot 17.00 uur. Bekijk de website van Enkhuizen Boeit voor actuele bezoekersinformatie. Entree bedraagt €1 euro per volwassene en €0,50 euro per kind (contant betalen!)

Parkeren is in de blauwe zones toegestaan, of bij het Zuiderzee Museum. Het is een gebouw met lage deuren, nauwe gangetjes en trappen. Het is niet geschikt voor wandelwagens, maar die kun je wellicht wel even buiten laten staan.

Een dagje uit in Enkhuizen

Een dagje uit in Enkhuizen? Lees hier al onze tips en uitjes in de omgeving! Je kunt ze ook gemakkelijk vinden op onze kaart, bekijk hier al onze tips voor een dagje uit in Enkhuizen.

Zoek je een leuke activiteit in Nederland?

Kijk eens op onze uitgebreide kaart van heel Nederland voor al onze tips!

Locatie