Sign In

Zuiderheide Actief, Gratis, Natuur

Zuiderheide 2, Laren, Nederland

Met een grote zandverstuiving, klimbomen in alle vormen en maten, en de uitgestrekte heide is er op de Zuiderheide genoeg te ondernemen voor jong en oud. Onderweg kom je misschien nog koeien tegen, of loop je langs één van de schaapskooien of geitjes. Hier kun je heerlijk wandelen, ook met wandelwagen of loopfietsjes. Er gaan verschillende fietsroutes door het natuurgebied.

Parkeer de auto bij theehuis ‘t Bluk. Volg de navigatie – op het eind rijd je via een zandweggetje het parkeerterrein op. Voor het theehuis staat een plattegrond, daar kun je je route uitstippelen. De Zuiderheide ligt in ‘t Gooi tussen Hilversum, Laren en de snelweg.

Geen zin om te wandelen? Combineer een bezoek aan theehuis ‘t Bluk (met heerlijk uitzicht, een fijn menu, schommels, glijbaan, plus een fantastische overdekte zandbak waar een heleboel zandtaartjes gebakken kunnen worden) samen met een het struinen over de zandverstuiving achter het theehuis. Klimbomen en zand, lekker neerploffen en de kinderen laten uitwaaien.

Tip: in augustus / september staat de heide in bloei en kun je genieten van de prachtige paarse natuur.

Onze tip voor een dagje uit: Begin bij de Zuiderheide, parkeren bij de theetuin.  Vervolgens wandel je naar het speelbos. Op de weg terug naar de theetuin zit je even op het terras, genietend van het uitzicht.

 

 

1 persoon heeft deze locatie opgeslagen