Sign In

Tips dagje Laren, wat te doen in Laren?

Tips dagje Laren, wat te doen in Laren?

In Laren vind je de natuur, heerlijke wandelpaden en interessante cultuurhistorische musea. Laren ligt in ‘t Gooi en is omringd door de prachtige heide. In augustus extra bijzonder, want dan kleurt de heide het landschap weer helemaal paars!

Top dingen te doen in Laren en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Laren. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Laren.

1. De Zuiderheide. Met een grote zandverstuiving, klimbomen in alle vormen en maten, en de uitgestrekte heide is er op de Zuiderheide genoeg te ondernemen voor jong en oud. Onderweg kom je misschien nog koeien tegen, of loop je langs één van de schaapskooien of geitjes. Hier kun je heerlijk wandelen, ook met wandelwagen of loopfietsjes. Er gaan verschillende fietsroutes door het natuurgebied.

2. Museum Singer Laren. Wandel door de beeldentuin, drink een kop koffie in het mooie café en verwonder je over de prachtige schilderijen. De collectie van Singer Laren is ooit begonnen met de verzamelde werken van het echtpaar Anna en William Singer, van voornamelijk Franse schilders. Sindsdien is het uitgebreid tot de prachtige collectie die het nu staat.

3. Geologisch Museum Hofland. Klein, en erg leuk museum over de bouw en geschiedenis van de aarde. Kijk je ogen uit naar de ruime collectie gesteente, fossielen en mineralen. In dit museum is veel te zien, te ontdekken en te voelen. Want hoe zwaar is afgekoelde lava eigenlijk? Hoe ziet dat eruit? En is het allemaal hetzelfde?

4. Westerheide. Heerlijke uitgestrekte heide met klimbomen, zandvlaktes, bos en fijne wandelpaden. Neem gerust je picknick mee, maak een klein rondje of juist een lekker grote. Als je geluk hebt, kom je de schaapjes ook nog tegen. En als ze niet op pad zijn, vind je ze bij de schaapskooi.

5. Theehuis ‘t Bluk. Genieten van een bak koffie met prachtig uitzicht op de Zuiderheide. De kinderen vermaken zich prima op de schommels, de glijbaan of ze bakken zandtaartjes in de mooi overdekte zandbak. Voor het terras ligt een grasveldje waar je prima een balletje trapt of badmintont.

6. Speelbos ‘t Laer. Balanceren op omgevallen bomen, (droog) slootje springen, hutten maken, met water spelen en boomstam springen? Het kan in speelbos ‘t Laer. In Laren, aan de voet van de Zuiderheide, vind je dit ontspannen, ruim opgezette speelbos. Picknicktafels in overvloed!

Tips voor een leuk dagje weg in Laren

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Laren!

Dagje Laren: Begin in Museum Singer Laren of Geologisch Museum Hofland. Kan natuurlijk ook allebei, als je zin hebt! Duik vervolgens de natuur in bij Laren. Je kunt een picknick meenemen, of eten bij La Place in Laren, of bij Theehuis ‘t Bluk. Dan zit je direct dichtbij de Zuiderheide, waar je heerlijk kunt struinen op de paden of kunt spelen bij de zandverstuivingen. Voor de kinderen is er nog Speelbos ‘t Laer, die achter de Zuiderheide zit. Ook een leuke optie!

Missen we nog een mooie plek in Laren of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *