Sign In

Tips dagje Schoorl, wat te doen in Schoorl?

Tips dagje Schoorl, wat te doen in Schoorl?

Een prachtig duingebied, rustige strandjes en de spectaculaire klimduin: Schoorl is één van onze favoriete kustplaatsjes in Nederland! De mooiste manier om Schoorl en de Schoorlse duinen te ontdekken is per fiets. Ontdek het natuurgebied op je gemak, neem een picknick mee of eet bij één van de toffe strandtenten en geniet van de rustige strandjes die alleen per fiets of lopend bereikbaar zijn.

Ook heel leuk: in augustus kleurt de heide paars en staan de Schoorlse duinen er op hun best bij.

Bekijk ook onze video van de fietstocht door de Schoorlse duinen!

Top dingen te doen in Schoorl en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Schoorl. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Schoorl.

1. De Kerf. Een prachtig natuurgebied midden in de Schoorlse Duinen. Deze inham in de Schoorlse Duinen zorgt ervoor dat bij hoog water plus springvloed de zee de duinen in kan stromen. Hier vind je prachtige natuur en een heel erg rustig strand (waar we vele inktvisbotten, ofwel inwendige schelpen van de inktvis, gevonden hebben).

2. Natuurgebied Schoorlse Duinen. Heerlijk fietsen en wandelen, rustige stranden, omringd door prachtige natuur. Nederlandse duinen op z’n best! De Schoorlse Duinen kent de rustigste stranden in Nederland, want deze zijn alleen met de fiets of lopend te bereiken.

3. Buitencentrum Schoorlse Duinen. In dit bezoekerscentrum kun je alle informatie vinden voor een bezoek aan de Schoorlse Duinen. Het is de startplek van vele wandelroutes en fietsroutes. Daarnaast vind je er een speelbos, het blotevoetenpad en durf je het hoge duinenpad aan?

4. Klimduin. Een grote zandbak, een mooie attractie of de perfecte klim. De klimduin in Schoorl is 51 meter hoog en is een speelterrein voor jong en oud. De duin ligt aan de rand van de Schoorlse Duinen. Onderaan de duin staan een aantal leuke restaurants.

5. De Raat Fietsverhuur. Schoorl verken je het beste per fiets. Bij De Raat start je je dagje uit in Schoorl, klaar voor avontuur! Ze hebben een ruim assortiment aan fietsen, elektrisch, bakfietsen, (kinder) tandems, etc. Ook fijn, je kunt de fietsen online reserveren.

6. Strand Schoorl aan Zee. Eén van de rustigste stranden van Nederland. Het is niet bereikbaar met de auto, alleen lopend of met de fiets. Succes gegarandeerd. Wél zijn er voorzieningen, met strandpaviljoen Paal 29. Zo kun je een hapje eten, wat drinken of een ijsje halen.

Tips voor een leuk dagje weg in Schoorl

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Schoorl!

Lekker fietsen!: Neem je fiets mee en parkeer bij de molen, of bij het buitencentrum. Of, huur je fiets bij De Raat Fietsverhuur. Fiets naar uitzichtpunt de Kerf (even goed opletten, je mobiele bereik is niet optimaal in het park). Bezoek daar het strand en wandel door de duinen. Fiets vervolgens langs de kust naar boven toe, door de duinen heen en naar Strand Schoorl aan Zee. Nog tijd en zin over? Fiets nog verder door de duinen heen, eventueel nog naar het strand daarboven in Hargen aan Zee.

Lekker wandelen!: Begin bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Stippel je route uit bij het bezoekerscentrum die past bij je situatie en ga lekker wandelen. Neem je picknick gerust mee, meer dan genoeg mooie plekjes om lekker te eten!

Missen we nog een mooie plek in Schoorl of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *